NavMenu

TikTok odgovorio Trampu: Ostajemo ovdje

Izvor: Tanjug Nedjelja, 02.08.2020. 08:22
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay / konkarampelas)
Nakon što je američki predsjednik Donald Tramp objavio da razmatra mogućnost zabrane alikacije TikTok, iz te kompanije su saopštili da nemaju namjeru da promijene kurs i da ostaju u SAD.

U izjavi portparola kineske kompanije se navodi da ta platforma pruža milionima Amerikanaca zabavu i komunikaciju tokom pandemije koronavirusa. Odbacuju se kritike da se dijele informacije o korisnicima, prenosi RTS.

- Podaci od korisnicima Tik Toka u SAD se čuvaju u SAD, uz striktnu kontrolu pristupa zaposlenih. Najveći investitor u TikTok je iz SAD. Posvećeni smo zaštiti korisničke privatnosti i bezbjednosti i nastavljamo da donosimo radost porodicama i značajne karijere onima koji stvaraju platformu - rekao je portparol, objavio je "The Hill".

TikTok je objavio snimak u kojem generalna menadžerka za SAD Vanesa Papas brani aplikaciju i ističe mjere koje je kompanija preduzela u zaštiti radnih mjesta.


- Ne planiramo nigdje da idemo - rekla je Vanesa Papas i dodala da su tu da ostanu dugo.

Ranije je predsjednik SAD Donald Tramp izjavio da razmatra nekoliko alternativa za aplikaciju TikTok kineske firme ByteDance, uključujući i mogućnost zabrane.

Sa druge strane tehnološki gigant Microsoft je saopštio da je u pregovorima oko kupovine kompanije u čijem je vlasništvu aplikacija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.