NavMenu

Najskuplja torba na svijetu Himalaya Birkin prodata za 234.000 EUR

Izvor: RTS Petak, 31.07.2020. 08:04
Komentari
Podeli
(Foto: Unsplash/Tamara Bellis)
Za neke lijepa nova torba može biti toliko primamljiva da jednostavno moraju da je kupe, bez obzira na cijenu. Oni koji su slabi na visoku modu, sada imaju priliku da posjeduju torbu Himalaya Birkin.

Torba iz luksuzne kolekcije ima dodatke napravljene od dijamanata i bijelog zlata, i prodata je za 230.000 funti (oko 234.000 EUR) postavivši novi svjetski rekord kada su cijene torbi u pitanju.

Torba nosi potpis francuske modne kuće Hermes.

Tržište torbi se nedavno ponovo pokrenulo, uz povećane vrijednosti proizvoda za čak 40% piše Dejli mejl.

Torbe se naime sada vide kao sigurnija i unosnija investicija u odnosu na umjetnička dela koja su ponuđena na aukcijama.

Torba koja je postiga rekord po cijeni, napravljena je od kože afričkog krokodila.

Naziv je dobila po bojama koje ima, u opsegu od sive do biserno bijele, što podseća na Himalaje prekrivene snijegom.

Kupljena je na aukciji kuće Christie's na internetu, na kojoj je ostvarena prodaja vrijedna oko 2 mil EUR.

Himalaya Birkin torba bila je najskuplji prodati predmet.

Cijena od 234.000 EUR čini je najskupljom torbom ikada kupljenom na bilo kojoj internet aukciji. To je ujedno i najveći iznos koji je ikada plaćen za torbu koja je prodata u Americi.

- Himalaya torba je sada najpopularnija torba na svijetu i predstavlja sveti gral za kolekcionare. Ona je odraz najvišeg nivoa majstorskog umijeća - rekla je Rejčel Kofski, šefica prodaje torbi i modnih aksesoara u kući Christie's.

Dodala je da su Himalaya torbe vrlo rijetke i da im se tačan broj ne zna. Većina žena koje su klijenti ovog modnog brenda, pokazala je veliko interesovanje da ih kupi i ima u svojoj kolekciji.

- Veoma su rijetke, ali tačan broj se ne zna. Naši klijenti su međunarodni kolekcionari, većina žena koje žele da ih kupe da bi ih koristile i pokazale. Dok ih neki kupuju kako bi ih držali u kolekciji i čuvali za pokazivanje, drugi ih ipak nose u specijalnim prilikama kao što su vjenčanja - dodala je Rejčel Kofski.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Ellena group želi oporavak Boke i otvaranje hotela Plaža

Kompanija Ellena group iz Herceg Novog, koja je početkom aprila postala vlasnik 33% akcija u Vektra Boki, uputila je zahtjev stečajnom sudiji u Vektri Montenego (koja ima 59% akcija u Vektra Boki) Draganu Vukčeviću i stečajnom upravniku Radojici Grbi za sazivanje vanredne Skupštine akcionara "Vektra Boke". To je "Vijestima" kazao vlasnik Ellena group Danilo Matijašević. Teme vanredne Skupštine akcionara bile bi imenovanje novog upravnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.