NavMenu

Festival Wild Beauty Art od 31. jula do 22. avgusta na Žabljaku i Luštici

Izvor: Mina Srijeda, 29.07.2020. 15:53
Komentari
Podeli
Durmitor (Foto: Teodora Brnjoš)Durmitor
Festival Wild Beauty Art, drugi po redu, trebalo bi da se održi u periodu od 31. jula do 22. avgusta, na nekoliko lokacija širom Crne Gore.

Organizatori su saopštili da je devet muzičkih programa planirano na već prepoznatljivoj lokaciji festivala, Crnom jezeru na Durmitoru, na UNESCO lokalitetu Stećci, kao i na novoj primorskoj sceni festivala u jedinstvenom ambijentu Luštice Bay.

- Umjetnička platforma Wild Beauty Art nastala je na inicijativu tima KotorArta, nakon gotovo dvije decenije realizovanja ovog festivala od državnog i međunarodnog značaja koji pruža aktivni doprinos u brendiranju Crne Gore kao turističke destinacije sa kvalitetnim i jedinstvenim umjetničkim i kulturnim sadržajem - navodi se u saopštenju.

Prošlog ljeta uspješno je realizovano prvo izdanje Wild Beauty Arta, sa idejom da se prirodne ljepote Crne Gore predstave ne "samo" jednoznačno, kao mjesta neponovljive prirode, već i kao prostori za vrhunske umjetničke kreacije.

- Planirani programi za ovo ljeto pažljivo su osmišljeni kao spoj umjetničkog kvaliteta i muzičkih djela prijemčivih široj publici, a prikazaće širok dijapazon muzičkih žanrova - rekli su organizatori.

U naredne četiri ljetnje sedmice, svakog vikenda su planirani programi sa džezom, world muzikom, popularnim melodijama, ali i umjetničkom muzikom. Održavanje centralnih događaja planirano je petkom u 18 sati na Crnom jezeru i subotom u 21 sat u Luštici Bay.

Festival počinje u petak pored Crnog jezera nastupom sastava Ars Longa, koji čine violinista Nenad Jovanović, flautistkinja Tamara Knežević i kontrabasista Vasilije Gagović.

Svi programi Wild Beauty Arta su planirani na otvorenom prostoru, uz maksimalno poštovanje mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT), kako bi se osigurala bezbjednost publike, muzičara i tima festivala.

Ulaz na sve događaje u okviru Wild Beauty Art festivala je slobodan, a organizacioni tim, pokrovitelji i partneri festivala mole publiku da se pridržava mjera NKT-a, naročito u pogledu nošenja zaštitnih maski i držanja distance.

Drugi festival Wild Beauty Art se održava uz podršku Ministarstva kulture i Turističke organizacije Žabljaka, u saradnji sa Nacionalnim restoranom Crno jezero, Nacionalnim parkom Durmitor, Lušticom Bay i Međunarodnim festivalom KotorArt.

Organizator zadržava pravo izmjene programa u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Informacije o realizaciji programa Wild Beauty Art se mogu pronaći na Facebook i Instagram profilima Festivala, kao i na Internet stranici www.wildbeautyart.me.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija

Vračar: Ponuda za zakup Željezare nezadovoljavajuća, sve zainteresovane kompanije mogu aplicirati za pregovarački postupak

Predstavnik Komisije ispred Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Miro Vračar saopštio je da je ponuda švajcarske kompanije 8B Capital S.A. za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare nezadovoljavajuća. Ta kompanija se jedina prijavila na drugi međunarodni javni poziv. Vračar je, nakon razmatranja ponude, kazao da što se tiče švajcarske kompanije, niti postoji bankarska garancija niti uplata depozita i da moraju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.