NavMenu

Ovako izgleda autoput od Odžaka do Save koji od 2017. čeka prve automobile (VIDEO)

Izvor: Klix Ponedjeljak, 27.07.2020. 09:17
Komentari
Podeli
(Foto: Nagy Szabi/Unsplash)
Na krajnjem sjeveru BiH, od Odžaka do Svilaja na obali Save, leži oko 10 kilometara izgrađenog auto-puta na Koridoru 5C koja još od 2017. godine čeka na početak korišćenja.

Osnovni razlog za to je tadašnje nepostojanje mosta koji bi povezao BiH sa Hrvatskom. Danas, most na Svilaju je završen, a pored ostalih detalja na bh. strani potrebno je izgraditi veliki granični prelaz koji je počeo nicati u maju.

Ipak, kako se ne bi čekao kraj radova, podsjetimo, ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović i direktor Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine Miro Džakula održali su u Banjaluci sastanak o otvaranju privremenog graničnog prijelaza.

Za otvaranje granice na Svilaju potrebno potpisati sporazum s Hrvatskom i osigurati novac

Iako nije bilo konkretnih datuma o tome kada bi se mogao granični prijelaz mogao otvoriti uz korištenje privremene infrastrukture, Autoceste Federacije BiH objavile su novi video pomoću kojeg građani mogu vidjeti kako izgleda posavski dio autoputa A1.

Kako se navodi, u toku su pripreme za tehnički prijem kompletne dionice koja je završena još u decembru 2017. godine.

Podsjetimo, radovi na mostu Svilaj završeni su u maju 2020.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.