Izvor: eKapija | Petak, 24.07.2020.| 09:42
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U novu vodovodnu i kanalizacionu infratsrukturu Podgorice uloženo više od 4 mil EUR

Ilustracija
Ilustracija (Foto: ThomBal/shutterstock.com)
Podgoričko gradsko preduzeće Vodovod i kanalizacija u prethodnom periodu uložilo je višemilionska sredstva za unapređenje i izgradnju vodovodne i kanlizacione mreže na teritoriji glavnog grada. U izgradnju nove vodovodne i kanalizacione infrastrukture u utrošeno je više od 4 mil EUR.

Tokom 2018. godine realizovani su projekti u vrijednosti preko 1, 34 mil EUR, za investicione aktivnosti tokom 2019. godine preduzeće Vodovod i kanalizacija izdvojilo je preko 1,27 mil EUR, dok u ovoj godini do sada završeni i ugovoreni radovi iznose oko 1,54 mil EUR, saopšteno je iz Glavnog grada.

- Pored toga, investicije koje se realizuju u okviru projekta izgradnje sistema za prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici, a odnose se na sekundarnu mrežu, primarni kolektor i izgranju novog mosta na Morači iznose oko 12 mil EUR - navodi se u saopštenju.

Kako ističu iz Vodovoda i kanalizacija, u tekućoj 2020. godini završena je izgradnja vodovoda u Lješanskoj nahiji (Kaluđerovo oko - Kamenica) vrijedna 275.000 EUR, a sredstva su obezbijeđena iz budžeta Vlade Crne Gore, zatim prva faza vodovoda u Gornjoj Vrbici, vodovod u Ponarima i Kućama Perića.

- Završena je i kanalizacija u ulicama Miladina Popovića i Mosorskoj ulici za šta je izdvojeno 48.000 EUR, a u toku su radovi na izgradnji distributivne i sekundarne mreže u Golubovcima, izgradnji rezervoara u Doljanima (Burum i Mosor), cjevovoda na Zlatici, kao i 6.5 kilometara distributivnog cjevovoda na Kakričkoj gori - stoji u saopštenju.

Najznačajnije investicione aktivnosti tokom 2019. godine odnosile su se na rekonstrukciju i izgradnju vodovodne mreže na centralnim područjima Glavnog grada za šta je uložilo 238.000 EUR.

- Za radove na vodovodnoj mreži u prigradskim naseljima izdvojeno je preko 250.000 EUR, a najveći dio tih sredstva uložen je u izgradnju rezervoara i glavnog cjevovoda sa pumpnom stanicom u naselju Kakarička gora. Za radove u opštini u okviru Glavnog grada - Golubovci potrošeno je 190.672 EUR, od čega je najviše sredstava uloženo u izgradnju vodovoda u Mojanovićima i Berislavcima. Na seoskom području uspješno su završeni radovi na izgradnji nove vodovodne mreže i opremanju pumpnih stanica u Komanima, rekonstrukciji sekundarne vodovodne mreže u selima Bigor i Brežine i nastavku izgradnje vodovodne mreže u Piperima - navode iz Glavnog grada.

Podsjećaju i da je tokom 2018. godine izgrađen je rezervoar u naselju Vranići, izvedeni su radovi na vodovodnoj mreži u naseljima Zagorič, Vrela Ribnička, Stara Zlatica. U Opštini u okviru Glavnog grada-Golubovci nove vodovode dobili su Botun, Bijelo Polje i Mataguži, dok su u seoskom području završeni radovi na vodovodnoj mreži u Piperima i Bratanožićima.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.