NavMenu

Opština Bijelo Polje planira adaptaciju 13 seoskih ambulanti

Izvor: eKapija Četvrtak, 09.07.2020. 10:07
Komentari
Podeli
(Foto: miamia/shutterstock.com)
Kroz Program mjera za podrsticaj ruralnog i održivog razvoja u Opštini Bijelo Polje biće adaptirano 13. ambulanti. Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović je kazao da je za lokalnu samoupravu na čijem je čelu važno da se na svim nivoima unaprijedi zdravstvena zaštita stanovnika, od Doma zdravlja i Opšte bolnice pa sve do seoskih ambulati u kojima veliki broj sugrađana zatraži pomoć.

- Odluka o adaptaciji ambulanti je proizišla iz potrebe da se na ruralnom području dodatno urede prostorije koje se koriste kao seoske ambulante – kazao je Smolović.

Unapređenje saradnje između Opštine i Doma zdravlja je predviđeno Memorandumom o saradnji koji su potpisali sekretar Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj Jasmin Ćorović i direktorka JZU Dom zdravlja Bijelo Polje dr Majda Dobardžić.


- U nekim ambulantama je potrebno da se uradi renoviranje prostorija, dok će se kod nekih obezbijediti nedostajuća medicinska oprema – kazala je direktorka Majda Dobardžić.

Predviđena je adaptacija ambulanti u mjesnim centrima Rasovo, Njegnjevo, Kanje, Bistrica, Zaton, Goduša, Crhalj, Lozna, Godijevo, Tomaševo, Pavino Polje, Sušica i Bliškovo, za šta je predviđeno 30.000 EUR, navedeno je na sajtu Opštine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.