NavMenu

Otvaranje hotela Blue Kotor Bay 15. jula

Izvor: eKapija Petak, 26.06.2020. 12:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: fotorobs/shutterstock.com)Ilustracija
Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović i direktor Investiciono razvojnog fonda Zoran Vukčević obišli su juče radove na sanaciji hotelsko-zdravstvenog kompleksa Vrmac na Prčanju.

- Ovaj hotel, rađen u specifičnim uslovima, može dati samo dodatni podsticaj cjelokupnoj hotelsko turističkoj privredi. Nije zanemarljiva ni brojka od preko stotinu naših sugrađana koji će baš ovdje naći zaposlenje. Očekujemo brzo realizaciju druge faze hotela Blue Kotor Bay koja će početi vjerovatno na jesen, kad se stvore neophodni pravni preduslovi - kazao je Aprcović.

Investiciono razvojni fond finansirao je ovaj projekat u iznosu od 7 mil EUR.

- Urađen je veliki posao za kratak vremenski period i postavljeni su novi standardi kada je u pitanju izgradnja i dizajn objekata. Jako je važno da ovaj hotel radi 12 mjeseci, uzimajući u obzir da postoji sertifikat još iz 1920. godine, kada je u pitanju lječilište, tako da će pored turističkih potencijala ovaj objekat biti i u funkciji zdravstvenog turizma - kazao je predsjednik Investiciono razvojnog fonda Zoran Vukčević.


Investiciono razvojni fond će i u narednom periodu podržavati ovakve projekte, a ukupno su u turizam uložili gotovo 100 mil EUR, navedeno je na sajtu Opštine Kotor.

Generalni menadžer budućeg hotela Blue Kotor bay Dejan Perić je najprije istakao da se prvi gosti očekuju 15. jula i da je planirano zaposlenje za 75 radnika, s obzirom na COVID19.

- Već sljedeće godine ćemo imati preko 100 zaposlenih, a od 1. oktobra tekuće godine radićemo na razvoju zdravstvenog turizma i biće aktuelan do 15. maja. Od izuzetnog značaja nam je podrška IRF-a jer će ovo biti hotel sa pet zvjezdica, 106 smještajnih jedinica, imaće unutrašnji spa, bazen, dva restorana, marinu i privatnu plažu - zaključio je Perić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Objavljen novi poziv za zemljište u biznis zoni Babića Polje u Mojkovcu - Budućim investitorima obezbijeđene značajne olakšice

Opština Mojkovac objavila je novi javni poziv za zakup zemljišta u okviru biznis zone Babića Polje. U zakup se daje parcela površine 1.904 m2, na period od 10 godina sa mogućnošću produđenja na još 10 godina. Kako je navedeno, otvaranje biznis zone planirano je za potrebe podsticanja investicija i otvaranja novih radnih mjesta.Za potencijalne investitore za poslovanje u biznis zoni Opština je obezbijedila i određene olakšice. To je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.