NavMenu

Projektima izgradnje hotela K16 u Kolašinu i Boka Place u Tivtu podrška kroz program ekonomskog državljanstva

Izvor: eKapija Petak, 26.06.2020. 12:12
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/justit)
Na sjednici Vlade održanoj u četvrtak usvojena je informacija o aktivnostima na sprovođenju odluke o kriterijumima, načinu i postupku izbora lica koje može steći crnogorsko državljanstvo prijemom radi realizacije posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore, za drugi kvartal 2020. godine.

- Ministarstvo održivog razvoja i turizma ocijenilo da dva od predloženih projekta ispunjavaju uslove za kandidovanje na Listu razvojnih projekata u oblasti turizma. To je, najprije, projekat izgradnje hotela K16 u Kolašinu, po kondo modelu poslovanja, dostavljen od strane kompanije Ski Resort Kolašin 1600, koji je Vlada Crne Gore na sjednici od 23. aprila 2020. godine, na predlog ovog Ministarstva, uvrstila na Listu razvojnih projekata u oblasti turizma.

Kako ističu iz Vlade, u pitanju je projekat kojim je, između ostalog, planirana investicija u izgradnju hotela kategorije 4 zvjezdice u Kolašinu, kapaciteta 116 smještajnih jedinica, predračunske vrijednosti 5.998.750 EUR, a namjera investitora je da u okviru hotela otvori 58 novih radnih mjesta.

- Drugi projekat je izgradnja hotela Boka Place u Tivtu, po mješovitom modelu poslovanja, koji je dostavila firma PM 4.1, kao ćerka firma preduzeća Adriatic Marinas. Taj projekat je Vlada Crne Gore, na sjednici od 11. juna 2020. godine, uvrstila na Listu razvojnih projekata u oblasti turizma - navedeno je u saopštenju.


U pitanju je, kako navode, novi projekat koji se realizuje u okviru hotelsko-turističkog kompleksa Porto Montenegro, gdje je planirana investicija u izgradnju hotela po mješovitom modelu poslovanja kategorije 5 zvjezdice, kapaciteta 240 smještajnih jedinica, predračunske vrijednosti 43,67 mil EUR, a namjera investitora je da u okviru kompleksa otvori 96 novih radnih mjesta.

- U izvještajnom periodu jedna prijava je odbijena, jer je Ministarstvo održivog razvoja i turizma u postupku ocjene dostavljene dokumentacije konstatovalo da ista ne ispunjava uslove za kandidovanje na Listu razvojnih projekata u oblasti turizma. Premijer je informisao Vladu o rezultatima dijaloga vođenog sa brojnim društvenim akterima u okviru njegove inicijative Savez za Evropu kao i o planu daljih aktivnosti koje proizilaze iz dijaloga - zaključeno je iz Vlade.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.