Izvor: Mina | Utorak, 23.06.2020.| 09:25
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U planu izgradnja dva manja vodovoda u Župi

Ilustracija
Ilustracija (Foto: nuwatphoto/shutterstock.com)
U nikšićkoj Župi, koja broji 12 sela, tokom ove godine biće urađena dva manja vodovoda i asfaltirano oko tri kilometra puteva, za šta će sredstva biti obezbijeđena uz pomoć Ministarstva poljoprivrede u okviru IFAD programa, saopštio je Savjet mjesne zajednice.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Župa, Dragoljub Radulović saopštio je da će, shodno dogovoru sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, biti održan i sastanak u narednih petnaest dana sa poljoprivrednim proizvođačima iz Župe kako bi se formiralo moguće udruženje.

- Time bi se poljoprivrednicima olakšalo dobijanje sredstava koja se nude kroz razne programe Ministarstva poljoprivrede. Razmatrana je i mogućnost da se u Župi na jesen organizuje sajam poljoprivrede na kome bi prioritet imali proizvodi poljoprivrednih proizvođača iz ovog kraja - naveo je Radulović.

On je saopštio da su predstavnicima Ministarstva predočili da bi u narednom periodu neophodno bilo obezbijediti traktor snjegočistač, jer je veliki broj seoskih puteva u sniježnim uslovima neprohodan, što predstavlja veliki problem mještanima.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.