NavMenu

Stari aerodrom dobio još jednu parkovsku površinu

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 15.06.2020. 14:02
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Alexey Slyusarenko)
Naselje Stari aerodrom postalo je bogatije za novu parkovsku površinu koju je Glavnom gradu donirala kompanija Okov. Novu mikro lokaciju nedavno su otvorili zamjenica gradonačelnika Podgorice Slađana Vujačić i predstavnici ove kompanije, saopšteno je iz PG Biroa.

- Na početku rada ove gradske uprave, mi smo htjeli da pokrenemo jedan novi talas i da naša Podgorica dobije svoje zeleno lice i da svaki dio grada dobije jednu novu parkovsku površinu ili igralište, koje će služiti našim sugrađanima i učiniti njihov život ugodnijim. Nismo se nadali da ćemo svi biti aktivni i naići na takvo razumijevanje građana i društveno odgovornih kompanija, ali evo ne prođe ni jedna sedmica a da mi ne otvorimo neku novu manju parkovsku površinu ili igralište u svakom dijelu grada - istakla je zamjenica Vujačić.

Gradska uprava i u narednom periodu nastaviće sa ozelenjavanjem parkovske površine na cijeloj ovoj urbanističkoj parceli.

- Osim ove parkovske površine, naša namjera je da uredimo cijelu parcelu i dobijemo jedan zaista veliki park, kakav Stari aerodrom i Podgorica zaslužuju - zaključila je zamjenica Vujačić.


Ispred kompanije Okov obratio se direktor tog preduzeća, Jakov Bajović, koji se zahvalio Glavnom gradu na saradnji i odobrenju za uređivanje ove parkovske površine.

- U okviru programa Mikro 020, dugo i temeljno smo osmišljavali, uređivali i opremali ovu zapuštenu lokaciju, i svi smo veoma ponosni na predivan park koji danas ustupamo našim komšijama i sugrađanima na korišćenje. Međutim, želim da naglasim da ovdje neće biti kraj naših aktivnosti - mi ćemo se i ubuduće truditi da park živi kao mjesto za igru i odmor, ali i učenje i stvaranje djece i odraslih - kazao je direktor Okova, Jakov Bajović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.