NavMenu

Nacionalni parkovi Crne Gore pripremaju serijal "Priroda je moj dom"

Izvor: eKapija Utorak, 02.06.2020. 13:56
Komentari
Podeli
(Foto: Teodora Brnjoš)
Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore predstavilo je pet zaštićenih područja i ostale prirodne ljepote naše države, u okviru deset emisija edukativnog serijala #ostanidoma uz prirodu, a u saradnji sa RTCG1. Sada su iz preduzeća najavili i nove emisije o prirodnim ljepotama Crne Gore "Priroda je moj dom".

- Pored zaštite, očuvanja i promocije najznačajnijih vrijednosti, jedan od ključnih strateških ciljeva JPNPCG je edukativna uloga. Ponosni smo što smo u ograničenim uslovima, tokom pandemije, osmislili i pripremili prvih deset epizoda u okviru TV serijala "Ostani doma uz prirodu", kako bi se učenici osnovnih i srednjih škola, kao i javnost, informisali, upoznali i podsjetili brojnih vrijednosti zaštićenih prirodnih područja. Povratna informacija je više nego dobra, što nam daje veliku satisfakciju da nastavimo - kazao je direktor JPNPCG Elvir Klica.

U prvoj emisiji smo upoznali gledaoce sa aktivnostima i ciljevima Javnog preduzeća. Uslijedile su i priče o NP Skadarsko jezero, NP Biogradska gora, NP Durmitor, NP Prokletije, NP Lovćen, Parku prirode Ulcinjskoj solani, Botaničkoj bašti Dulovine, Žabljaku Crnojevića i rijeci Zeti.

- Ljepota i bogatstvo crnogorske prirode su neiscrpni. Zahvaljujući video materijalu i fotografijama, koji nam svakodnevno pristižu od saradnika i nadzornika sa terena, nastavićemo sa zanimljivim pričama iz prirode. U nacionalnim parkovima postoje i kamere "zamke" koje će svim gledaocima omogućiti da vide jedinstveni život stanovnika NP. Stručni tim JPNPCG priprema i zanimljive priče o biljnom svijetu nacionalnih parkova. Zato, najavljujemo i nove emisije o prirodnim ljepotama Crne Gore "Priroda je moj dom" - kazao je Klica.


Prema njegovim riječima, plan je da se prikazane emisije objedne početkom naredne školske godine proslijede svim osnovnim školama.

- Cilj nam je da djeca, osim kroz udžbenike, i vizuelno upoznaju prirodno bogatstvo države u kojoj žive. Pripremamo i niz aktivnosti na društvenim mrežama, a sve u cilju što bolje promocije naših potencijala. Aktiviraćemo Youtube kanal za strane turiste, kako bi na jednom mjestu mogli da dobiju sve informacije o NP i planiraju eventualnu posjetu. Takođe, na Instagramu i Facebooku, otvorićemo naloge na engleskom jeziku - istakao je.

Edukativne emisije o vrijednostima nacionalnih parkova, i ostalih prirodnih ljepota Crne Gore,emituju se na RTCG1 ponedjeljkom i petkom, u terminima prije prvog i drugog dnevnika. Nakon toga, emisije se mogu gledati na Youtube kanalu Nacionalnih parkova Crne Gore.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.