NavMenu

Montenegro Airlines pokretanje saobraćaja očekuje početkom juna - Prvi komercijalni letovi ka zemljama regiona

Izvor: Mina Nedjelja, 17.05.2020. 22:07
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
U nacionalnoj avio-kompaniji Montenegro Airlines (MA) očekuju da će prve komercijalne letove imati u junu i to ka destinacijama u regionu.

- Imajući u vidu ublažavanje restrikcija u Crnoj Gori kao i u većem broju zemalja Evrope u posljednjih nekoliko dana, očekujemo da ćemo prve letove imati u junu i to ka destinacijama slične epidemiološke situacije - kazali su Pobjedi iz kompanije.

U MA pretpostavljaju da će prvi letovi biti uspostavljeni ka destinacijama u regionu.

- Potom bi, u narednih mjesec, letovi bili uspostavljeni i ka svim destinacijama ka kojima saobraćamo naravno, pod uslovom da je let ka tim zemljama dozvoljen - rekli su iz MA.

Putnički komercijalni avio-saobraćaj u Crnoj Gori obustavljen je od 16. marta, osim najavljenog dolaska crnogorskih državljana.

U ovom trenutku svi komercijalni letovi MA su obustavljeni do 31. maja.

- Naravno, to nije konačna odluka, jer uspostavljanje komercijalnog avio-saobraćaja zavisi od odluka i smjernica domaćih i međunarodnih tijela i organa nadležnih za oblast civilne avijacije, odnosno zavisi i od protokola koji se odnose na zdravstvene mjere i mjere ograničenja u putovanjima u zemljama ka kojima MA leti - objasnili su iz kompanije.


Oni su kazali da je MA u potpunosti spreman za pokretanje saobraćaja.

- Obavljamo intenzivnu komunikaciju sa svim relevantnim institucijama u zemljama ka kojima saobraćaju avioni MA, a primjenjivaće se sve neophodne mjere u skladu sa najvišim bezbjednosnim i higijenskim standardima, kao i uputstvima nadležnih domaćih i međunarodnih regulatornih tijela - zaključili su iz MA.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.