NavMenu

Podsticanje privatnih investicija - Planom za 2020. predviđene koncesije za korišćenje dijela voda za potrebe flaširanja i eksploataciju rječnih nanosa

Izvor: eKapija Petak, 17.04.2020. 11:50
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Mawardi Bahar/shutterstock.com)Ilustracija
Vlada Crne Gore je na sjednici koja je održana 16. aprila donijela Plan davanja koncesija u oblasti voda za 2020. godinu.

Kako je saopšteno, planom se omogućuje uvođenje procedure davanja koncesija u oblasti voda, kao oblika podsticanja privatnih investicija u obavljanju privrednih djelatnosti od javnog interesa radi postizanja optimalne valorizacije prirodnih resursa. Takođe, jedan od ciljeva je i uspostavljanje transparentnih uslova za davanje koncesija u cilju ravnopravnosti svih učesnika u postupku davanja koncesija.

- Planom je predviđeno davanje koncesija za korišćenje dijela voda za potrebe flaširanja, odnosno pakovanja ili dopremanja vode u komercijalne svrhe za izvorišta Zmajevac u opštini Šavnik, izvorište Šanik u Nikšiću, izvorište Bukovik takođe na teritoriji opštine Nikšić, izvorište Ravnjak u Mojkovcu i izvorište Lučičko vrelo u opštini Rožaje - saopšteno je iz Vlade.

Takođe, planirane su koncesije za eksploataciju rječnih nanosa (šljunka i pijeska) iz korita rijeka Lim i Grnčar.

- Za rijeku Grnčar planom su obuhvaćene 3 lokacije za ekploataciju rječnog nanosa, i to: Grnčar I, Grnčar II i Grnčar III. Za rijeku Lim planom je obuhvaćeno 10 lokacija za ekploataciju rječnog nanosa, i to: Zaton, Pašića Polje, Srđevac, Lukavice, Luge, Donja Ržanica, Vinicka, Navotina, Lukin Vir i Lug Rakića - navodi se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nova sezona, stari problemi: Fali sezonaca, inspektora, granične policije, parking prostora, boljih saobraćajnica

Nedostatak sezonske radne snage, autobuskog prevoza sa podgoričkog aerodroma od centra Glavnog grada, neriješeno pitanje buke i čistoće, loša saobraćajna povezanost, saobraćajne gužve i gužve na graničnim prelazima, nedovoljan broj službenika granične policije na primorja, nemogućnost strancima da plate parking mjesta SMS-om, neadekvatan inspekcijski nadzor, izostanaka organizovane pripravnosti pojedinih domova zdravlja

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.