NavMenu

Opšta bolnica u Bijelom Polju dobila moderan operacioni blok vrijedan 70.000 EUR

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 02.03.2020. 10:18
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: shutterstock.com)Ilustracija
U Opštoj bolnici u Bijelom Polju otvoren je renovirani operacioni blok u koji je uloženo oko 70.000 EUR. Operacioni blok otvorili su ministar zdravlja Kenan Hrapović, predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović i koordinatorom Tike za Crnu Goru Muhamed Unal.

Građani Bijelog Polja i sjeverne regije treba da budu spokojni i sigurni da dugoročno imaju kvalitetnu i dostupnu zdravstvenu zaštitu, rekao je ministar zdravlja Kenan Hrapović, prilikom otvaranja adaptiranog operacionog bloka i jedinice za intenzivnu njegu u bjelopoljskoj opštoj bolnici.

- U cilju kompletiranja projekta adaptacije jedinice za intenzivnu njegu, Opština Bijelo Polje je oprijedijelila dodatnih 20.000 EUR. Zahvaljujući ovoj vrijednoj finansijskoj pomoći bjelopoljska bolnica sada ima jednu od najmodernijih intenzivnih jedinica u Crnoj Gori - kazao je Hrapović, navodi se na sajtu Opštine Bijelo Polje.

On je istakao da je opština Bijelo Polje veliki partner zdravstvenom sistemu, što se, kako je dodao, ogleda kroz uspješnu saradnju sa bolnicom, razvijenu svijest predsjednika opštine i ostalih iz lokalne samouprave koliko je značajna kvalitetna zdravstvena zaštita.

- Zajedničkom akcijom Vlade, Ministarstva zdravlja, lokalne samouprave, TIKA-e i ovaj put, kao i mnogo puta do sada, unapređujemo crnogorski zdravstveni sistem - poručio je Hrapović.

On je kazao da su ponos svih ljekari i da se bez njihove posvećenosti i znanja ne bi moglo mnogo učiniti.

- Sa zadovoljstvom mogu konstatovati da bjelopoljska bolnica ulazi u jedan dugoročno stabilan period kada je riječ o pružanju zdravstvene usluge i zaštite za građane sjevera Crne Gore. U prethodnoj godini u bjelopoljsku Opštu bolnicu sa specijalizacije su se vratila tri ljekara. Završena je specijalizacija za ginekologa, otorinolaringologa, kao i subspecijalizacija za neonatologa - naveo je Hrapović.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović, kazao je da ga pored unaprijeđenih i modernizovanih tehničkih kapaciteta najviše raduje povratak ljekara sa specijalizacija i supspecijalizacija.

- Sve je to garancija da će u narednom periodu bjelopoljska bolnica imati kvalitet i kadra i tehnike i da će joj se vratiti ugled, koji joj i pripada, a to je da bude regionalni zdravstveni centar na sjeveru Crne Gore - rekao je Smolović.

Opština, kako je rekao, koliko može, u kontinuitetu pomaže zdravstvenu ustanovu u Bijelom Polju i da će u skladu sa mogućnostima nastaviti da radi i u narednom periodu.

Direktorica Opšte bolnice Bijelo Polje, Biserka Bulatović, istakla je da one koji pomažu i pružaju podršku velikim ne čine samo poslovni uspjesi, već dobra djela koja ostaju za njima.


- Primjer je i danas otvaranje novoadaptiranog prostora jedinice za intenzivnu njegu i operacionog bloka, jednog od najsavremenijih u Crnoj Gori. Svaku podršku i pomoć doživaljavamo kao obavezu da budemo još uspješniji u pružanju i podizanju kvaliteta zdravstvenih usluga u našoj ustanovi. Sigurna sam da hoćemo, a sve to uz kvalitetan i stručan kadar - kazala je Bulatović.

Kroz investiranje u razvoj i unapređenje uslova u kojim se pruža zdravstvena zaštita, kao i kroz kontinuiranu medicinsku edukaciju stvoriće se, kako smatra, stabilna budućnost za građane kada je u pitanju zdravstvena zaštita.

- Sigurna sam da će u ovoj godini biti još sličnih razloga za okupljanje kada je bjelopoljska bolnica u pitanju - rekla je Bulatović.

Koordinator agencije TIKA, Muhamed Unal, kazao je da je veoma zadovoljan zbog uspjeha projekta.

- Jako nam je drago što smo čuli da se doktori vraćaju u Crnu Goru. Želim da kažem da je i TIKA spremna da pruži podršku povratku mladih doktora, sa svojim donacijama. Pored opreme Turska pruža mogućnost usavršavanja na turskim fakultetima i medicinskim centrima. Svakako, studenti koji budu završili će dati sve od sebe da i oni doprinesu razvoju zdravstva u Crnoj Gori - rekao je Unal.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Autoput Andrijevica-Peć povezuje Crnu Goru sa evropskim koridorima - I za gradnju dionice do Čakora očekuju se sredstva iz EU fondova

Auto-put Andrijevica – Peć bi na najbezbjedniji način povezao Podgoricu sa Prištinom i Skopljem, odnosno sa regijom kroz koju prolazi na teritoriji tih država, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva. Iz resora Filipa Radulovića ističu da taj putni pravac ispunjava prvi preduslov za finansiranje iz dostupnih EU fondova. Krajem februara Monteput je raspisao tender za izradu idejnog rješenja auto-puta Andrijevica - Peć,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.