NavMenu

Do kraja februara rok za podnošenje IOPPO obrazaca

Izvor: eKapija Petak, 14.02.2020. 16:14
Komentari
Podeli
(Foto: Billion Photos/shutterstock.com)
Poreska uprava pozvala je poreske obveznike da su u skladu sa Zakonom o porezu na dobit pravnih lica i Pravilnikom o obliku i sadržini izvještaja o obračunatom i plaćenom porezu po odbitku na prihode koje ostvari rezidentno i nerezidentno pravno lice obveznici poreza po odbitku dužni da Poreskoj upravi podnesu izvještaj o uplaćenom porezu po odbitku za isplaćene prihode (IOPPO).

Izvještaj u formi IOPPO obrasca podnosi se do kraja februara tekuće godine za prethodnu godinu, a u nastojanju da ispunjavanje poreskh poreskih obaveza učini jednostavnijim, Poreska uprava uvela je servis za slanje istog elektronskim putem preko portala Poreske uprave.

- Podsjećamo da se, kao i kod korišćenja ostalih elektronskih servisa, IOPPO obrazac podnosi od strane ovlašćenog lica poreskog obveznika isključivo uz posjedovanje digitalnog certifikata. Treba naglasiti da će se, s obzirom da zakonski rok za podnošenje IOPPO obrasca ističe u subotu, blagovremeno podnijetim smatrati svi obrasci podnijeti zaključno sa 2. martom 2020.godine, u skladu sa Zakonom o upravnom postupku - navodi se u pozivu Poreske uprave.

Kako navode, pomoć pri korišćenju elektronskih servisa Poreske uprave može se dobiti u Odsjeku za elektronske prijave, i to putem e-mail adrese eprijava@tax.gov.me ili telefonom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Kompanije bi gradile na desetine zgrada i hotela na obali Tare

Kompanije Beppler&Partners, Stablo i Irenia Investments tražile su tokom javne rasprave o nacrtu Prostorno urbanističkog plana (PUP) Kolašin da se tim planskim dokumentom omogući izgradnja hidrotehničke infrastrukture i saobraćajnica za parcele na kojima žele da grade 14 depadans objekata na samoj obali Tare. Tačnije, traženo je da u plan gradske hidrotehničke infrastrukture bude uključeno vodosnabdijevanje, kako kažu,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.