NavMenu

Korak bliže izgradnji nove saobraćajnice na Luštici - Raspisan tender za putni pravac Monte Rose, vrijednost 11,5 mil EUR

Izvor: eKapija Nedjelja, 28.11.2021. 10:08
Komentari
Podeli
(Foto: Unsplash/Nikola Vu)
Uprava javnih radova raspisala je javni poziv za izgradnju putnog pravca Monte Rose na Luštici, na teritoriji opštine Herceg Novi. Za ovaj posao opredijeljeno je 9,5 mil EUR bez, odnosno blizu 11,5 mil EUR sa uračunatim PDV-om.

Nova saobraćajnica radiće se prema glavnom projektu za čiju izradu je bio zadužen Profil-ing iz Bara, dok je revident projekta Projectman iz Podgorice.

U tenderu je naznačeno da je tehnički rok za završetak radova 30 mjeseci od uvođenja izvođača u posao. Naručilac, u ovom slučaju Uprava javnih radova, obavezuje se da izvođača uvede u posao u roku od 15 dana od dana prijave građenja objekta.

Kompanija koja bude izabrana na tenderu obavezuje se da će za kvalitet izvedenih radova garantovati u roku od minimum 24 mjeseci. Garantni rok počinje da teče od dana dobijanja završnog izveštaja stručnog nadzora i primopredaje objekta.

Rok za dostavljanje ponuda je 30. decembar 2021. do 10 sati. Istog dana održaće se i njihovo javno otvaranje.

Više informacija o tenderu možete vidjeti OVDJE.

Kako ranije navedeno, izgradnja ove saobraćajnice je od presudnog značaja za budući kompleks Montrose na Luštici. Ovaj projekat je, nakon ozvaničenja saradnje sa renomiranim brendom Marriott krajem jula 2019. godine, dobio zvaničan naziv Ritz Carlton Montenegro. Time se investitor obavezao na garanciju od 30 mil EUR da će projekat biti završen u dogovorenim rokovima, kao i krovnom garancijom od 120 mil EUR.

Lokacija na rtu Dobreč zakupljena je još 2009. godine, prva ulaganja su uslijedila tri godine kasnije, a prema ugovoru u prvu fazu treba da bude uloženo najmanje 80 miliona, dok investicioni plan iznosi 210 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.