NavMenu

Opština Berane pomaže izgradnju vodovoda na Lokvama - Najavljeno i asfaltiranje puta od hotela do žičare

Izvor: eKapija Srijeda, 28.04.2021. 11:51
Komentari
Podeli
(Foto: Erik Odiin/Unsplash)
Opština Berane pomoći će izgradnju vodovoda na Lokvama, dok će, kada je u pitanju asfaltiranje puta od hotela Lokve do žičare, potražiti način da izađe u susret zahtjevima, kako bi, u skladu sa svojim mogućnostima, pomogla i u tom dijelu u narednom periodu. Ovo je kazao predsjednik Opštine Berane Tihomir Bogavac na sastanku sa jednim od vlasnika skijališta i hotela Lokve Dejanom Guberinićem i vlasnicima ugostiteljskih objekata koji se nalaze u okviru ski-centra, Dragišom Vulićem i Zoranom Tmušićem.

- Čim nam bude dostavljen projekat za izgradnju vodovoda, započećemo sa aktivnostima na njegovoj realizaciji - kazao je predsjednik Bogavac, podsjećajući da je skijalište Lokve od izuzetnog značaja za Opštinu Berane.

Kada su u pitanju radovi na asfaltiranju puta u dužini od 1.550 metara, predsjednik je kazao da je u pitanju velika investicija, ali da je lokalna samouprava zainteresovana da pomogne.

- Već izvjesno vrijeme postoji problem sa nedostatkom asfalta, te upravo iz tog razloga čekaju na rekonstrukciju i određene prioritetne dionice u gradskom jezgru. Sa druge strane, zbog situacije sa koronavirusom, dodatno je otežano funkcionisanje lokalne uprave. Ono što možemo da uradimo u ovom trenutku jeste sanacija puta na Lokvama, što smo posredstvom naše Agencije za izgradnju i razvoj radili i ranijih godina, dok radovi na asfaltiranju mogu biti realizovani u narednom periodu - rekao je predsjednik.

Jedan od vlasnika skijališta i hotela Lokve i vlasnici ugostiteljskih objekata Skrivena i Vučji dah na Lokvama kazali su na sastanku da očekuju veću pomoć države u narednom periodu, kao i da je ovaj ski-centar od strane ranije vlasti na nivou države bio nepravedno zapostavljen.

Podsjećaju da su ove sezone imali veliki broj posjetilaca i da su, što se posjete tiče, više nego zadovoljni, ali da to, uz podršku države, može biti još mnogo bolje.

- Da bismo uspješno dočekali ljetnju sezonu i odgovorili potrebama turista potrebna nam je pomoć u vidu izgradnje vodovoda i bolje putne infrastrukture - istakli su oni i zahvalili se Opštini što angažovanjem svoje Agencije za izgradnju i razvoj pomaže godinama u sanaciji puta.

Iz Opštine Berane podsjećaju su Lokve jedan od najstarijih ski-centara u Crnoj Gori, koji sa istoimenim hotelom, nalazi se na planini Cmiljevici, na nadmorskoj visini od 1350 do 1700 metara, i mogućnošću širenja prema višim vrhovima. Hotel je lociran odmah pored magistralnog puta za Rožaje, na četrnaestom kilometru od Berana.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.