NavMenu

Završena izgradnja Ulice Nova 4 ispod Ljubovića - Investicija vrijedno 820.000 EUR

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 12.04.2021. 08:46
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/Glavni grad Podgorica/Screenshot)
U Podgorici je završena izgradnja ulice radnog nnaziva Nova 4 u zahvatu DUP-a Zabjelo-Ljubović, saopšteno je iz Glavnog grada.

Kako je saopštio gradonačelnik Ivan Vuković, zahvaljujući Agenciji za izgradnju i razvoj Podgorice uspješno je realizovan još jedan infrastrukturni projekat.

- Nova saobraćajnica koja povezuje Ulicu Radosava Burića sa Ulicom Nova 2, koja se prostire uz zid gradskog grobja Čepurci, je vrlo važna saobraćajnica za koju vjerujemo da će rasteretiti saobraćaj na Zabjelu duž Ulice 27.marta i Ilije Plamenca. Ukupna dužina je preko 900 metara, a vrijednost ovog projekta je 820.000 EUR - saopštio je Vuković.

Završeni radovi su dio treće faze izgradnje saobraćajnice od objekta u kojem je smještena Ambasada Narodne Republike Kine, do Prilaza 1 u dužini od oko 340 metara.

Iz Glavnog grada su podsjetili da je 2018. godine izgrađen je prvi dio saobraćajnice u dužini od oko 230 metara, od raskrsnice sa Ulicom Radosava Burića, do objekta u kojem je smještena Ambasada Narodne Republike Kine i rekonstruisan dio postojeće saobraćajnice koja kruži oko Brda Ljubović u dužini od oko 70 metara. U sklopu ovih radova, izgrađena je javna rasvjeta, vodovod, fekalna, atmosferska i tk kanalizacija, kao i armirano betonski zidovi sa ogradom na trotoaru uz objekte.


- Tokom 2020. godine, izgrađen je dio saobraćajnice, od Prilaza 1 do saobraćajnice radnog naziva Ulica Nova 2 u dužini od oko 270 metara, na kojoj je izgrađena ista infrastruktura kao i na I fazi i AB zidovi - zaključuje se u saopštenje.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.