NavMenu

Završetak bulevara Podgorica-Danilovgrad do sredine 2022. - Vrijednost radova na saobraćajnici sa četiri trake 24 mil EUR

Izvor: Pobjeda Srijeda, 20.01.2021. 15:43
Komentari
Podeli
(Foto: Gov.me/S. Matić)
Radovi na izgradnji bulevara Podgorica - Danilovgrad teku planiranom dinamikom i do sada smo zadovoljni šta smo i koliko uradili, saopšteno je iz kompanije Bemaks, koja je izvođač radova na ovoj dionici. Rekonstrukcija magistralnog puta i izgradnja bulevara je počela u julu prošle godine. Investitor je Uprava za saobraćaj, a ugovorena vrijednost radova je 24 mil EUR.

- Predviđeni rok za završetak radova je jul naredne godine. Trenutno smo ispred predviđene dinamike i nadamo se da ćemo radove završiti prije roka. Međutim, trenutna situacija sa virusom kovid-19 se odražava i na građevinarstvo pa ne možemo biti sigurni šta će biti za nepune dvije godine - kazali su Pobjedi iz Bemaksa i dodali da se radovi izvode u skladu sa pravilima struke.

- Do sada smo radili na iskopu, zamjeni materijala gdje je to neophodno, na nasipu, izgradnji rasponske konstrukcije mostova Komanski i Matica i izradi montažnih nosača za rasponsku konstrukciju mosta Sušica. Precizirali smo da je do sada završeno 60% iskopa i nasipa, završena rasponska konstrukcija na Komanskom mostu i Matici, 520 metara potpornih zidova od ukupno ugovorom predviđenih 1,6 kilometara - rekli su iz Bemaksa.

Iz Bemaksa su saopštili da je dužina dionice koja je predmet rekonstrukcije 15 kilometara - od Komanskog mosta do kružnog toka na ulazu u Danilovgrad.

- Poprečni presjek saobraćajnice čine četiri saobraćajne trake širine po 3,25 metra, odnosno po dvije za svaki smjer vožnje, razdjelno ostrvo širine 4,5 metara, bankine, berme, obostrani trotoar širine dva metra je projektovan na ulazu u Podgoricu (500 metara) i na ulazu u Danilovgrad (800 metara) - naveli su iz Bemaksa.

Predviđena je izgradnja nove kolovozne konstrukcije, saobraćajne signalizacije, javne rasvjete, potpornih zidova, rekonstrukcija postojećih mostova Mareza, Komanski, Matica i Sušica, izgradnja novih mostova paralelno sa postojećim, propusta na trasi, atmosferske kanalizacije.

Na trasi se predviđa i izgradnja autobuskih stajališta i kružnih tokova kod JU Komanski most, skretanja za Ćafu i Baloče, Bandiće, Novo Selo, Jastreb i Strahiniće i za Ćurilac.

Na ovom poslu je angažovano 100 mašina i isto toliko radne snage.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.