Izvor: eKapija | Utorak, 12.01.2021.| 12:09
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počela rekonstrukcija Bokeške ulice u Podgorici - Investicija vrijedna 377.000 EUR

(Foto: mariait/shutterstock.com)
Kao što je i najavljeno, danas su počeli su radovi na rekonstrukciji Bokeške ulice, a realizacijom ovog projekta jedna od najpoznatijih i najposjećenijih ulica u Podgorici dobiće potpuno novi izgled. Ukupna vrijednost radova iznosi 377.000 EUR, a rok za izvođenje radova je 120 dana.

- Radovi podrazumijevaju izgradnju novih trotoara od kamena, sadašnja kolovozna površina biće pokrivena granitnim pločama, a biće ugrađena i potpuno nova vodovodna i atmosferska infrastruktura, tk kanalizacija i javna rasvjeta. Ugostitelji će dobiti veći prostor za obavljanje svojih djelatnosti, a nadstrešnice budućih terasa, koje će biti odvojene od objekata, biće unificirane - saopšteno je na sajtu Glavnog grada.

Kako je navedeno, za vrijeme rekonstrukcije izvođač radova kompanija Ilija Novaković ICO će se truditi da u najvećoj mogućoj mjeri obezbijedi pristup svim ugostiteljskim objektima, ali će u jednom kraćem vremenskom intervalu, u cilju bezbjednog izvođenja radova, ugostiteljski objekti biti zatvoreni.

- Dodatno, izvođač radova je iskazao uvjerenje da će, ukoliko dozvole vremenski uslovi, radove završiti i prije predviđenog roka - ističu iz Glavnog grada.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.