NavMenu

Za podršku biznis idejama u Staroj varoši i Draču 20.000 EUR - Konkurs otvoren do kraja maja

Izvor: eKapija Subota, 30.04.2022. 15:52
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Shevchenko Andrey)
Glavni grad je objavio novi konkurs za podršku biznis idejama na području gradskih naselja Stara varoš i Drač, za šta je opredijeljeno 20.000 EUR.

- Vođeni odgiskustvom sa prethodnih ciklusa želimo da podstaknemo ekonomski razvoj i proizvodnju, posebno razvoj zanatske, ugostiteljske i trgovinske djelatnosti i razvoj turizma, kao i da podstaknemo valorizaciju kulturnih potencijala i afirmišemo tradiciju i kulturne posebnosti ovog dijela Podgorice - saopštili su iz Glavnog grada.

Za ove namjene planirana su bespovratna sredstva u iznosu 20.000 EUR, a jedno lice može konkurisati sa najviše dva biznis plana, od kojih može biti podržan samo jedan biznis plan u maksimalnom iznosu do 2.000 eura.

- Ovakav vid finansijske podrške odličan je podstrek za pokretanje biznisa kojim će ove dvije lokacije imati nove kreativne punktove na kojima će se ljudi okupljati i uživati u radu nekih pomalo zaboravljenih zanatskih djelatnosti, po kojima je ovaj kraj bio prepoznatljiv. Cijeneći važnost kulturno-istorijskog potencijala ovog dijela grada za Podgoricu u cjelini nastavićemo sa dobrom praksom podržavanja sjajnih ideja naših vrijednih sugrađana - zaključuje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija

Vračar: Ponuda za zakup Željezare nezadovoljavajuća, sve zainteresovane kompanije mogu aplicirati za pregovarački postupak

Predstavnik Komisije ispred Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Miro Vračar saopštio je da je ponuda švajcarske kompanije 8B Capital S.A. za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare nezadovoljavajuća. Ta kompanija se jedina prijavila na drugi međunarodni javni poziv. Vračar je, nakon razmatranja ponude, kazao da što se tiče švajcarske kompanije, niti postoji bankarska garancija niti uplata depozita i da moraju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.