NavMenu

Raspisan poziv za podršku razvoju ruralnom turizmu - Na raspolaganju 100.000 EUR

Izvor: Mina Ponedjeljak, 04.10.2021. 15:23
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: SSokolov/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarstvo ekonomskog razvoja raspisalo je javni poziv za finansijsku podršku ruralnom turizmu u cilju njegovog osnaživanja.

- Prednost će biti data zahtjevima koji imaju komercijalni potencijal, ali još nedovoljno kapaciteta da se nadmeću za finansijske podrške putem kredita i fondova - navodi se u saopštenju Ministarstva.

Na taj način, Ministarstvo ekonomskog razvoja želi da osnaži one oblike turizma koji su se, posebno tokom pandemije, istakli kao sve popularniji kod velikog broja turista iz cijelog svijeta.

- Pozivom koji je otvoren do 19. oktobra predviđena je finansijska podrška koja će osnažiti razvoj lokalnih i regionalnih turističkih brendova u cilju bolje promocije Crne Gore kao destinacije, a sa stanovišta sve popularnijeg ruralnog turizma - rekli su iz Ministarstva.

Mjere podrške imaju za cilj pružanje autentičnih iskustava turistima kroz spoj tradicionalnih vrijednosti koje baštinimo, prirodnih ljepota koje posjedujemo i inovativnih rješenja kojima ćemo sve više posvećivati pažnju.

Program uključuje tri mjere podrške, u šta spada organizovanje etno sajmova sa ukupno opredijeljenim sredstvima za realizaciju mjere od 20 hiljada EUR.

- Takođe, razvoj inovativnih turističkih proizvoda u ruralnim područjima za šta je opredijeljeno 30 hiljada EUR, kao i mjera koja se odnosi na unapređenje kvaliteta usluga i ponude u ruralnom turizmu, za šta je izdvojeno 50 hiljada EUR - dodaje se u saopštenju.


Iz Ministarstva su rekli da je jedan od ciljeva tih mjera i prevazilaženje sezonalnosti, ali i jačanje nedovoljno razvijene ponude u nekim dijelovima Crne Gore.

- Turisti iz cijelog svijeta već prepoznaju potencijale, a na nama je da pomognemo svim zainteresovanim pružaocima usluga da na što bolji način razvijaju ponudu i time doprinesu boljoj promociji Crne Gore - kazali su iz Ministarstva.

Oni su zaključili da zajednički, vodeći se modelom održivog razvoja, posebnu pažnju posvećuju prirodnim ljepotama i lokalnom stanovništvu čiji spoj predstavlja snažan resurs turizma u Crnoj Gori.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nova sezona, stari problemi: Fali sezonaca, inspektora, granične policije, parking prostora, boljih saobraćajnica

Nedostatak sezonske radne snage, autobuskog prevoza sa podgoričkog aerodroma od centra Glavnog grada, neriješeno pitanje buke i čistoće, loša saobraćajna povezanost, saobraćajne gužve i gužve na graničnim prelazima, nedovoljan broj službenika granične policije na primorja, nemogućnost strancima da plate parking mjesta SMS-om, neadekvatan inspekcijski nadzor, izostanaka organizovane pripravnosti pojedinih domova zdravlja

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.