NavMenu

Raspisani pozivi za direktna plaćanja u marikulturi i akvakulturi

Izvor: eKapija Četvrtak, 22.07.2021. 14:10
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Franco Nadalin/shutterstock.com)Ilustracija
U cilju stimulisanja maksimalnog korišćenja raspoloživih proizvodnih kapaciteta uzgajališta školjki, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u skladu sa agrobudžetom 2021. godine i mjerom unapređivanja sektora marikulture poziva zainteresovane uzgajivače školjaka za predaju zahtjeva za direktna plaćanja u marikulturi - uzgoj školjki.

Pravo na podršku za direktna plaćanja u marikulturi imaju privredna društava i preduzetnici koji imaju dozvolu za marikulturu. Podršku je moguće ostvariti isključivo za proizvodnju školjaka ostvarenu na sopstvenom uzgajalištu.

Za podršku povećanju proizvodnje u marikulturi - uzgoj školjki opredijeljeno je 60.000 EUR.

Visina podrške se ostvaruje na osnovu površine uzgajališta navedene u dozvoli za akvakulturu i na osnovu ostvarene prosječne proizvodnje za posljednje dvije godine na sledeći način:
  • 0,3 EUR/m2 prijavljene korisne površine uzgajališta, ako je prosjek proizvedenih školjka iznosio preko 2 kg/m2;
  • 0,2 EUR/m2 prijavljene korisne površine uzgajališta, ako je prosjek proizvedenih školjka iznosio imeđu 1-2 kg/m2;
  • 0,1 EUR/m2 prijavljene korisne površine uzgajališta, ako je prosjek proizvedenih školjka iznosio ispod 1 kg/m2.
Zahjev za podršku se dostavlja Ministarstvu na obrascu, koji se može preuzeti na sajtu ili u kancelariji br. 25 Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Zahtjev sa potrebnom dokumentacijom se dostavlja preporučenom poštom na adresu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Rimski trg 46, 81000 Podgorica.

- Pozivamo uzgajivače, da podnesu zahtjev do 30. septembra 2021. godine, kao i da se pridržavaju roka predviđenog za slanje zahtjeva jer će neblagovremeno poslati zahtjevi i zahtjevi koji nijesu dostavljeni u skladu sa procedurom biti odbijeni - navodi se u pozivu.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

Kako bi stimulisalo i maksimalno korišćenje raspoloživih proizvodnih kapaciteta uzgajališta slatkovodne akvakulture, Ministarstvo je pozvalo i sve zainteresovane uzgajivače slatkovodne ribe za predaju zahtjeva za direktna plaćanja u akvakulturi.

Pravo na podršku za direktna plaćanja u akvakulturi imaju privredna društava i preduzetnici koji imaju dozvolu za akvakulturu. Podršku je moguće ostvariti isključivo za proizvodnju ostvarenu na sopstvenom uzgajalištu.

Za podršku povećanju proizvodnje u akvakulturi ukupno je namijenjeno 75.000 EUR.

Visina podrške se ostvaruje na osnovu površine uzgajališta navedene u dozvoli za akvakulturu i na osnovu ostvarene prosječne proizvodnje za posljednje dvije godine na sledeći način:
  • 3 EUR/m2 prijavljene korisne površine uzgajališta ako je prosjek svih proizvedenih uzrasnih struktura ribe iznosio preko 22 kg/m2
  • 2,5 EUR/m2 prijavljene korisne površine uzgajališta ako je prosjek svih proizvedenih uzrasnih struktura ribe iznosio preko 22 -17 kg/m2
  • 2 EUR/m2 prijavljene korisne površine uzgajališta ako je prosjek svih proizvedenih uzrasnih struktura ribe iznosio između 17 i 12 kg/m2
  • 1,5 EUR/m2 prijavljene korisne površine uzgajališta ako je prosjek svih proizvedenih uzrasnih struktura ribe iznosio između 12 i 7 kg/m2
  • 1 EUR/m2 prijavljene korisne površine uzgajališta ako je prosjek svih proizvedenih uzrasnih struktura ribe iznosio ispod 7 kg/m2.
Zahjev za podršku se dostavlja Ministarstvu na obrascu, koji se može preuzeti na sajtu ili u kancelariji br. 25 Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Zahtjev sa potrebnom dokumentacijom se dostavlja preporučenom poštom na adresu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Rimski trg 46, 81000 Podgorica.

Pozivamo uzgajivače, da podnesu zahtjev do 30. septembra 2021. godine, kao i da se pridržavaju roka predviđenog za slanje zahtjeva jer će neblagovremeno poslati zahtjevi i zahtjevi koji nijesu dostavljeni u skladu sa procedurom biti odbijeni.

Sve dodatne informacije se mogu dobiti putem telefona: 020/482-270.

Detalje javnog poziva možete vidjeti OVDJE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Planovi Elena grupe: Prodaja hotela Igalo, pa nove investicije

Sprečavanje uvođenja novog stečaja u Vektra Boku na ročistu krajem ovog mjeseca, od ključne je važnosti za planove novog vlasnika 33,3% akcija, privrednog drustva Elena grupe. Oni planiraju da nakon što izmire obaveze prema radnicima i Poreskoj upravi prodaju hotel Igalo i krenu u investicije. No, prije toga moraju ući u Odbor direktora u kojem su većina Brkovićevi članovi. Novi vlasnici, trećine Vektra Boke iz kompanije Elena Grup,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.