NavMenu

Otvoren poziv za dodjelu podrške investicijama u preradu na gazdinstvima - Na raspolaganju 600.000 EUR

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 19.07.2021. 12:58
Komentari
Podeli
(Foto: Twin Design/shutterstock.com)
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede CG objavilo je Javni poziv za dodjelu podrške investicijama u preradu na gazdinstvima.

Poziv se objavljuje u okviru drugog projekta Institucionalnog razvoja i jačanja poljoprivrede Crne Gore – MIDAS 2, koji realizuje Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede koristeći sredstva Svjetske banke.

Rok za podnošenje zahtjeva će trajati od 2. do 31. avgusta 2021., a obrazac zahtjeva za odobravanje investicije, Priručnik za grant šemu "Podrška investicijama u preradu na gazdinstvima" i druga prateća dokumentacija potrebna za pripremu zahtjeva, dostupan je na zvaničnoj internet stranici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede (www.gov.me/mpsv) i MIDAS 2 projekta (www.midas.co.me), kao i u prostorijama Direktorata za ruralni razvoj.

Javni poziv odnosni se na adaptacije postojećih objekata za preradu i nabavku i ugradnju namjenske, nove opreme za čuvanje, preradu i pakovanje proizvoda, u cilju obezbjeđivanja ispunjenosti svih propisanih, nacionalnih zahtjeva za bezbjednost hrane i stvaranje uslova za stavljanje na tržište bezbjednih proizvoda, prodajom na kućnom pragu ili kroz sektor ugostiteljstva i trgovine.

Podržava se nabavka samo nove opreme i uređaja. Visina podrške iznosi do 80% od prihvatljivih troškova investicije (uključujući PDV), dok ukupna sredstva podrške koja su namijenjena za ovaj Javni poziv iznose 600.000 eura.

U okviru ovog Javnog poziva korisnik može aplicirati za podršku samo jednim zahtjevom. Minimalna visina prihvatljive investicije sa kojom korisnik aplicira za grant podršku je 1.000 eura, a maksimalna visina prihvatljive investicije je 10.000 eura.

Više detalja dostupno OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.