NavMenu

Raspisan međunarodni poziv za dodjelu grantova za klimatske i projekte zaštite biodiverziteta - Organizacijama dostupno od 60 do 100 hiljada EUR

Izvor: Balkan Green Energy News Subota, 09.01.2021. 12:28
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay)
Njemačko Savezno ministarstvo za životnu sredinu, zaštitu prirode i nuklearnu bezbjednost (BMU) objavilo je međunarodni poziv za male grantove za male i lokalne organizacije iz 142 partnerske zemlje, uključujući Crnu Goru, Srbiju, Albaniju, BiH, teritoriju KiM, Sjevernu Makedoniju, i Tursku.

Drugi međunarodni poziv za male donacije objavljen je u okviru Međunarodne klimatske inicijative (eng. International Climate Initiative IKI) i dio je projekta Izgradnja kapaciteta i finansiranje za nacionalne i lokalne aktivnosti u vezi sa klimom i biodiverzitetom. Postupak selekcije i isplatu sredstava vodi Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ), piše Vladimir Spasić za Balkan Green Energy News.

Rok za prijavu je 9. februar 2021.

Poziv nudi donacije u rasponu 60.000-100.000 EUR za projekte u sledećim oblastima:
  • Ublažavanje emisija gasova sa efektom staklene bašte,
  • Prilagođavanje efektima klimatskih promjena,
  • Očuvanje prirodnih apsorbera CO2/REDD plus program i
  • Očuvanje biodiverziteta.
Finansiranje može da bude uvećano do 200.000 EUR za projekte koji uključuju aktivnosti za ublažavanje i prilagođavanje. Trajanje projekata mora biti između šest i 24 mjeseca.

Grantove mogu dobiti samo neprofitne organizacije ili profitne organizacije koje nude neprofitni projekat.

Da bi ispunio uslove, projekat mora biti lociran u nekoj od zemalja sa liste DAC ODA koju objavljuje Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD).

Organizatori očekuju veliki broj prijava, pa naglašavaju da samo ograničeni broj predloga projekata može biti izabran tokom svakog od predstojećih poziva za dodjelu grantova, što je približno 20-35 godišnje, navodi se u oglasu (IKI Small Grants).

Fokus oglasa je pružanje podrške primeni Okvirne konvencije Ujedinjenih nacija o klimatskim promenama (UNFCCC) u okviru sprovđenja Pariskog sporazuma, kao i Konvenciji o biološkoj raznolikosti (CBD) u rešavanju problema globalnog narušavanja biodiverziteta (Aichi ciljevi i ciljevi budućeg Globalnog okvira za biodiverzitet nakon 2020. godine).
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Građevina

Budva naručila gradnju saobraćajnice kod gradskog groblja Podkošljun - Vrijednost posla skoro pola miliona eura

Opština Budva raspisala je tender za radove na izgradnji saobraćajnice kod gradskog groblja Podkošljun, sa kompetnom infrastrukturom. Vrijednot posla procijenjena je na 495.868 EUR. Tender je otvoren do 31. maja, detaljnije OVDJE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.