NavMenu

Objavljen konkurs za podršku IT sektoru - Za razvoj informacionih tehnologija do 900.000 EUR tokom tri godine

Izvor: eKapija Petak, 30.10.2020. 13:29
Komentari
Podeli
(Foto: everything possible/shutterstock.com)
Ministarstvo nauke je po prvi put objavilo konkurs za podšku informaciono-komunikacionih tehnologija kao jedne od prioritetnih oblasti Strategije pametne specijalizacije Crne Gore 2019-2024.

- Konkurs će doprinijeti implementaciji S3 u prioritetu informaciono-komunikacionih tehnologija. Uz dobro uspostavljen funkcionalan inovacioni ekosistem, IT sektor će postati okosnica budućeg razvoja Crne Gore, sa ciljem da IT privreda postane snažna ekonomska djelatnost koja će da kreira vodeće izvozne proizvode države Crne Gore - saopšteno je iz Ministarstva nauke.

Snažna IT privreda će, kako navode, dodatno povećati konkurentnost tradicionalno jakih privrednih grana.

- Kroz saradnju aktera u IT zajednici, u okviru sistema cjeloživotnog obrazovanja, doći će do povećanja broja zaposlenih kao i potrebnih vještina za razvoj ovog sektora, smanjiće se odliv talenata jer naše mlade generacije su izložene digitalnom svijetu. Jačanje IT sektora doprinijeće digitalnoj transformaciji društva, sa digitalizacijom javne uprave koja prati potrebe građana i privrede - navode.

Na konkurs se može prijaviti privredno društvo ili nevladina organizacija, kome je klasterska djelatnost u oblasti informacionih tehnologija osnovna djelatnost kao i pravno lice koje je aktivno na polju informacionih tehnologija i koje ima plan da u roku od 6 mjeseci od dobijanja podrške uspostavi klastersku organizaciju u oblasti informacionih tehnologija.


Ministarstvo nauke će sufinansirati program za razvoj strateškog inovativnog - IT klastera do 50% ukupnih troškova programa, a najviše u iznosu do 900.000 EUR tokom perioda od tri godine.

Aktivnosti koje se podržavaju konkursom su uspostavljanje i podrška organizacionom i administrativnom jačanju klastera, razvoj programa stručnog usavršavanja u cilju jačanja ljudskih kapaciteta u IT sektoru i internacionalizacija i kreiranje partnerstava.

Rok za dostavljanje prijava je 30. novembar 2020. godine do 14 sati, a predviđeni period početka realizacije programa je prvi kvartal 2021. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Skoro 3 mil EUR za nabavku i ugradnju opreme za rekonstrukciju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Budva-Bečići

Uprava za kapitalne projekte raspisala je tender za nabavku i ugradnju opreme radi rekonstrukcije postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Budva Bečići. Vrijednost nabavke je 2,47 mil EUR bez, odnosno blizu 3 miliona sa PDV-om. Ponude se dostavljaju najkasnije do 13. maja do 10 sati. Minimalni rok izvršenja ugovora je 90 dana od dana kada Korisnik obezbijedi uslove za početak ugradnje opreme, a maksimalni rok izvršenja ugovora je 160

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.