NavMenu

Kako uspješno početi radnu nedelju - Pet savjeta da vam ponedeljak postane omiljeni radni dan

Izvor: Blic Ponedjeljak, 08.08.2022. 11:37
Komentari
Podeli
(Foto: Andresr/shutterstock.com)
Zaboravite na rečenicu: "Uh, taj ponedeljak"! I odlučite da vam nedelja na poslu počne sjajno... Zašto ponedeljak ne bi bio vaš omiljeni dan u nedelji?

Sve što treba da uradite jeste da - promijenite svoj stav o njemu. Nema smisla razmišljati na način "koliko još treba do vikenda" jer upravo takve misli ubijaju vašu produktivnost prije nego što ste uopšte i započeli radnu nedelju.

Ovo su savjeti koji će vam pomoći da promijenite mišljenje o ponedeljku i osjetite uzbuđenje i nalet motivacije zbog nedelje pred vama.

Odmorite se

Uvijek se odmorite preko vikenda. Dozvolite sebi ljenčarenje i uživanje u stvarima o kojima maštate cijele nedelje. Za neke od nas to je flaša dobrog vina, za druge film koji dugo žele da pogledaju. Upravo ove stvari razlikuju vikende od radne nedelje i dozvoljava vam da zaboravite na stres i brige te "napunite baterije" za ponedeljak ujutru.

Živite pozitivno

Ovo pravilo ne važi samo za ponedeljak već treba da ga praktikujete svaki dan. Čak i one dane kada se pitate u čemu griješite u životu i zašto vam ne ide u nekim stvarima. Uvijek treba da se prisjetite da je život puno više od jednog lošeg dana! Vježbajte pozitivne misli i neka sve što radite u životu ima neku pozitivnu notu. Vaše misli, vaše riječi, vaš status, vaše društvene mreže.

Ustanite rano

Ali i legnite ranije veče prije! Rano ustajanje je bez razmišljanja najveća motivacija koju možete zamisliti. Tako imate više sati u danu i osjećaćete se nepobjedivo u svemu što radite. Najbolji osjećaj će vam stvoriti produktivnost i proaktivnost.

Napravite TO-DO liste

Napravite liste za sve što radite i radite ih često. Na taj način nećete ništa propustiti, ali ćete se i više truditi da izvršiti sve zadatke. Takođe, nije loša ideja isplanirati i kalendar tako da se generalno bolje organizujete.

Uzmite regularne odmore

Ključ produktivnosti u ponedeljak je u - regularnim odmorima koji su vam potrebni kako biste razbistrili glavu prije svakog sledećeg zadatka. Nema smisla raditi 10 sati odjednom jer ćete se osjećati iscrpljeno i letargično, a o gubitku produktivnosti ne moramo ni da razgovaramo.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.